Streljačka družina „Kikinda“ osvojila 12 medalja na takmičenjima proteklog vikenda

strelj

Na Prvenstvu Vojvodine – A program održanom proteklog vikenda u Novom Sadu, nastupali su strelci Streljačke Družine „Kikinda“ u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama seniori i juniori. Kikindski strelci osvojili su pet zlatnih i tri srebrne medalje.

U juniorskoj kategoriji, juniori pištolj u ekipnom sastavu Stefan Popaživanov, Ivan Đuran i Radovan Beloš zauzeli su 1. mesto.

U pojedinačnoj kategoriji 1. mesto zauzeo je Stefan Popaživanov, šesti je bio Đuran, a Beloš sedmi.

Kod Juniorki Neda Sarić zauzela je 2. mesto, Lidija Renji peto, a Stanislava Popov sedmo.

U ekipnoj konkurenciji juniorke Streljačke Družine „Kikinda“ zauzele su 2. mesto.

Seniori su osvojili u ekipnom nadmetanju 1. mesto u  sastavu Stefan Popaživanov, Boris Mikluc i Ervin Šalgo.

U pojedinačnoj konkurenciji za par krugova prvo mesto je izmaklo Popaživanovu, tako da je on završio na 2. mestu sa vrlo dobrih 557 krugova, 4. mesto zauzeo je Boris Mikluc, dok je Ervin Šalgo završio na šestoj poziciji.

Seniorke su takođe bile uspešne. Reprezentativka Jelena Tomić koja je došla sa Evropskog Prvenstva sa osvojenom bronzom, zauzela je 1. mesto, Neda Sarić zauzela četvrtu poziciju, dok je Lidija Renji bila osma.

Seniorke  u ekipnoj konkurenciji zauzele su 1. mesto u sastavu Jelena Tomić, Neda Sarić i Lidija Renji.

Trener Streljačke družine „Kikinda“ Neca Beloš nije krio zadovoljstvo zbog postignutog uspeha. – Streljačka Družina „Kikinda“ je izdominirala u Novom Sadu, pogotovo što smo u svakoj kategoriji imali strelce na pobedničkom postolju. Sa samim otpucanim rezultatima baš i nismo zadovoljni moj kolega Manga Robert i ja, mada napominjem i izdvajam Jelenu Tomić kod koje je još prisutan umor od Evropskog nastupa za Reprezentaciju Srbije i otpucan meč za seniore Popaživanova – rekao je Beloš.

28379365_1889949414350956_945445933619275978_nU finalnom kolu lige – B program pištolj-puška održanom, takođe, proteklog vikenda u Novom Sadu takmičari Streljačke družine „Kikinda“ osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

U kategoriji kadeta u pucanju iz pištolja najuspešniji je bio Radovan Beloš koji je osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji mlađih juniora posle otpucanog osnovnog dela usledilo je finale prvih osam najboljih. Streljačka Družina Kikinda imala je tri predstavnika u finalu. Stefan Popaživanov, Ivan Đuran i Beloš Radovan. Posle otpucanog finala 1. mesto zauzeo je Stefan Popaživanov, 3. mesto osvojio je Ivan Đuran, a Radovan Beloš završio je na petoj poziciji.

strelj

U kategoriji mlađih juniorki Lidija Renji zauzela je četvrto mesto.

Kadet Dimitrije Stefanović zauzeo je peto mesto, ali se potom kao sedmi plasirao u finale u kategoriji mlađih juniora, gde je osvojio bronzanu medalju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *