Džudistkinja Tijana Radić ostvarila svoj san

Tijana

Kada je bila mala, na pitanje „Šta želi da bude kad poraste?“, Tijana Radić je odgovorila „trener“. Godine uloženog truda, ulaganje u sebe, odricanje, sati provedeni u sali doveli su je do ostvarenja sna da bude u samom vrhu džudo sporta. Ostvareni vrhunski takmičarski rezultati, odgovarajuća stručna sprema i trenerska pozicija u matičnom Džudo klubu „Partizan“ bila su i više nego dovoljna kvalifikacija da je izaberu na mesto trenera ženske kadateske reprezentacije Srbije.

Ostvarenje sna, kako je rekla, stvara dobar osećaj. – Neko je prepoznao prvenstveno moj neki trud i rad i ono što sam prethodnih par godina ostvarila u nekoj svojoj trenerskoj karijeri, ukazao mi to poverenje i ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da to poverenje i opravdam. Ja sam neko ko je od malih nogu u džudou i prosto to je moja želja od tada. To sam sada i ostvarila i vrlo mi je drago zbog toga, prvenstveno jer predstavljam svoj Klub, svoju decu i na kraju predstavljam samu sebe – rekla je ona.

U okviru trenerskog posla u ženskoj kadetskoj selekciji Tijana priprema takmičare za različite evropske kupove, dok u svom matičnom klubu „Partizan“ radi sa mlađim poletarcima, poletarcima, mlađim i starijim pionirima i mlađim kadetima. Kako je rekla, preorjentisala se da vodi mlađi uzasrt dece, te da se tu i profesionalno pronašla.

– Ne bih volela da napredujem u tom smislu da se bavim juniorima ili seniorima, prosto ja sam sebe pronašla u nekom kadetskom uzrastu. Razlog što želim da se zadržim tu jeste jer radim sa tom decom od malih nogu i želim da ih dovedem do nekog kadetskog uzrasta i naravno da ih ispratim u tim evropskim kupovima i ako bog da Evropskom prvenstvu i svemu ostalom što ih čeka – rekla je Tijana.

Obaveze trenera u reprezentaciji i u Džudo klubu „Partizan“ Tijana uspeva da uskladi, kako kaže, zahvaljujući kolegijalnošću ljudi sa kojima radi. – Zahvalila bih se prvenstveno mojim kolegama koji su tu da uskoče i da me menjaju na treninzima kada ja imam obaveze prema reprezentaciji. Naravno, da nije njih takvih kakvi jesu verovatno ne bih mogla da ispratim sve ovo zato što je obaveza jako puno – objasnila je uspešna sportistkinja.

Tijana

Tijana Radić višestruki je osvajač državnih medalja u svim uzrasnim kategorijama, osvojila je peto mesto na Prvenstvu sveta za juniore, treće mesto na ekipnom prvenstvu Evrope. Zaslužni je sportisata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i nosilac je nacionalnog priznanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *