Kikinđanka Jelena Tomić sa reprezentacijom osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

4

Na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, nedavno održanom u mađarskom gradu Đer, reprezentacija Srbije u disciplini vazdušni pištolj osvojila je bronzanu medalju. Kikinđanka Jelena Tomić bila je deo te ekipe, boreći se rame uz rame sa Zoranom Araunović i Bobanom Veličković. Ona je sa upucanih 95 krugova po seriji dala ogroman doprinos u osvajanji medalje.

Jelena se već deset godina bavi streljaštvom i od prvog dana je članica Streljačke družine „Kikinda“. Njen debi na Evropskom prvenstvu i prva godina u seniorskoj sezoni doneli su joj do sada najveći uspeh u karijeri. – Ova osvojena medalja za mene je bila pomalo iščekivana. Ipak je bio dosta veliki pritisak jer sam pucala uz svetske asove, debitovala na evropskom prvenstvu, ali sam uspela da donekle to da potisnem i drago mi je da su treninzi doprineli da stignemo do ovog plasmana – rekla je Jelena Tomić.

1 (1)Ova dvadesetjednogodišnja Kikinđanka studentkinja je druge godine Pravnog fakulteta. Do sada je osvojila sedam državnih medalja i preko 50 na vojvođanskim prvenstvima. Osvojena medalja na Evropskom prvenstvu, kako kaže, za sada joj je najdraža, ali ne krije da joj je cilj da ostvari uspeh u pojedinačnoj konkurenciji.

3Trener Streljačke družine „Kikinda“ Robert Manga priznao je da je osvojena medalja bila veliko iznenađenje za njega, ali da je veoma ponosan i srećan što može da kaže da je njen trener. – Naporno samo radili. Predstoji nam još više napornijih treninga, čisto da bi doklazali i sebi da nam je mesto tu gde smo sada. Predstoji nam niz nekih takmičenja koje zavise od finansijskih sredstava kluba. Planiramo da je pošaljemo na neka internacionalna takmičenja, nadamo se da ćemo u tome uspeti – rekao je Manga.

Ostvareni rezultat Jelene Tomić omogućio je da se za Kikindu čuje širom sveta. Tim povodom gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov upriličio je svečani prijem za uspešnu sportistkinju.7 Prilikom razgovora, kako je objasnio gradonačelnik, dotakli su se i teme opremljenosti kluba i uslova u kojima Jelena trenera. – Vidite da ni sami uslovi i novčana ulaganja nisu parametar da neko dođe do ovakve medalje. U svakom slučaju, naš zadatak je da uradimo sve što je moguće kako bismo u budućnosti što manje otežavali posao našim sportistima, Jeleni pre svega, kako bi uz adekvatne uslove mogla da napreduje i da nastavi jednu svetlu tradicijia srpskog streljaštva – rekao je Markov.

2 (1)Na održanom Evropskom prvenstvu učestvovalo je 48 zemalja, a strelci iz 21 reprezentacije pucali su za odličja. Po bilansu medalja Srbija je zauzela četvrto mesto sa osvojenih sedam odličja. Ispred naše reprezentacije našle su se Rusija, Ukrajina i domaćin Mađarska.

4

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *