Manifestacijom „Lepša strana medalje“ promovisan značaj žena u sportu

6 z

Manifestacija „Lepša strana medalje“ okupila je danas više od 200 sportistkinja iz kikindskih klubova u hali Sportskog centra „Jezero“ povodom obeležavnja Dana žena. Kako bi afirmisali učešće žena u sportu pod sloganom „S ljubavlju od rekreativnog do vrhunskog sporta“ događaj su organizovali Školski sportski savez Kikinda i Udruženje građana OKSI pod pokroviteljstvom Grada Kikinde.

2 zIMG_9552 IMG_9550

Kako je objasnila predsednica Školskog sportskog saveza Svetlana Mirčiić Vukobrat želeli su da 8. mart obeleže na jedan specifičan način. –  Sportistkinje su se skupile i želeli smo da pružimo publici jednu manifestaciju gde bi se prikazali svi sportovi u kojima učestvuju devojke i žene kod nas. Želeli smo da ova manifestacija koja je proteklih godina bila organizovana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ pređe  u SC „Jezero“ i da dobije na masovnosti i da ukažemo svima na značaj bavljenja sve dece sportom, a ovog dana posebnu pažnju da posvetimo devojčicama – rekla je Mirčić Vukobrat.

8 zKsenija Jovanović rodom je iz Kragujevca, plivanjem se bavi već 13 godina i trenutno živi u Kikindi gde na takmičenjima brani boje Plivačkog kluba „Velika Kikinda“. – Prvo sam htela da naučim da plivam, a posle je sve krenulo spontano i zavolela sam ga. Osvojila sam puno medalja, ali najdrže mi je zlato koje sam osvojila na državnom prvenstvu. Plivanje mi je donelo mnogo toga, uticalo je na izgradnju mog karaktera i donelo mi puno novih prijateljstava – rekla je mlada sportistkinja.

1 zOve godine lokalna samouprava Grada Kikinde podržala je organizaciju događaja „Lepša strana medalje“. Prema rečima gradonačelnika Pavla Markova ovakva manifestacija je potrebna i važna za Kikindu. – Svakako da je ovako jedan veliki skup sa svim devojkama iz našeg sporta na jednom mestu značajan kako bismo promovisali sva ona prava koja bi žena trebalo da ima u jednom izazovnom modernom dobu i da na taj način damo jedan poseban doprinos i u krajnjoj liniji iskažemo stav Grada Kikinde prema ovako jednoj  važnoj i velikoj temi – istakako je Markov.

9 zCDA_9610Sportskom događaju „Lepša strana medalje“ prisustvovala je i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, koja je istakla da je ova manifestacija bitna kako za Kikindu, tako i za žensku populaciju i sport u celini. – Imajući u vidu da je Kikinda grad sporta, čuli smo da ženski deo sportskog kolektiva ima zaista zapažene rezultate. Svaki dan u njihovim životima treba da bude u znaku 8. marta i da ga slave, šire pozitivnu energiju i ljubav. Kada je sport u pitanju, jako je važno što smo poručili danas ovde iz dvorane SC „Jezero“, a to je da nije bitno da li se bave amaterskim ili vrhunskim sportom, bitno je da je sport sastavni deo njihovog života, tako će da steknu prave životne navike i prave prijatelje – rekla je ona.

Celu manifestaciju su sa tribine pratili učenici osnovnoškolskog uzrasta, njihovi roditelji, nastavnici i učitelji. Učesnice manifestacije su im demonstrirale osnovne poteze, pokrete, opremu koju koriste u sportovima kojima se bave.

4 z7 z

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *