Hari Mata Hari kao poklon damama za 8. mart

Hari mata hari

Jedna od najpopularnijih grupa regiona „Hari Mata Hari“ gostovala je sinoć u Kikindi pevajući bezvremenske hitove nastale tokom 30 godina duge karijere. Kako je juče bio Dan žena, Hari je na početku koncerta čestitao ovaj praznik svim pripadnicama lepšeg pola, poručujući im da su inspiracija za sve nastale pesme i spektakl započeo jednim od najvećih hitova „Strah me da te volim“.

– Ovaj praznik mi znači mnogo. Dan žena, ljudskih bića kojima su posvećene sve moje pesme i da nije njih verovatno ta inspiracija bi bila veoma prazna i štura i moje pesme ne bi bile takve da nema 8. martova i lepih žena – rekao je pevač Hari Varešanović.

Oko 2.500 građana Kikinde i šire okoline zajedno sa Harijem pevali su hitove uz koje su mnoge generacije odrasle. Ogromna energija, autentični glas i pesme pune emocija odjekivale su halom Sportskog centra „Jezero“.

Foto: Čedomir Vujanić

Foto: Čedomir Vujanić

Hari Mata Hari i ranije je gostovao u Kikindi, te mu je ovaj koncert bio prilika da evocira uspomene i stare emocije. – Bilo je sjajno tada, bilo je zaljubljivanja. Od tog zaljubljivanja išle su sjajne pesme, sve ovo što znamo od Hari Mata Hari otprilike je kriva ova lepa Vojvodina. Dosta smo tu provodili dana, dosta koncerata, poznanstava. Mogu vam reći da je čitava karijera duhovno i inspirativno napravljena u Vojvodini i na to sam veoma ponosan – rekao je poznati pevač.

Foto: Čedomir Vujanić

Foto: Čedomir Vujanić

Koncert u Kikindi grupa „Hari Mata Hari“ održala je u sklopu svoje turneje po Srbiji. Gradska uprava grada Kikinde organizovala je koncert kao poklon svim damama za 8. mart, te se ulaznice nisu naplaćivale. – Drago mi je što su Gradska uprava i gradonačelnik imali sluha da naprave u jednom vremenu koje nije muzičko, nije kao u vreme 80-ih kada je romantizam bio i kada je sve cvetalo za umetnost, danas je malo teže, što su napravili ovu noć i poklon za 8. Mart gradu i okolinu – rekao je Varešanović.

Hari je publici predstavio svoj poslednji album „Ćilim“, ali nisu izostali ni hitovi poput „Prsten i zlatni lanac“, „Baš ti lijepo stoje suze“, „Otkud ti ko sudbina“, „Ja ne pijem“, „Volio bih da te ne volim“ kao i mnogi drugi.

Foto: Čedomir VujanićHari mata hari

Foto: Čedomir Vujanić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *