Promocija dva romana u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Narodna-biblioteka-Kikinda

Promocija romana Biljane Alavanje „Marioneta“ i Nikole Apostolovića „Teškaš“ biće održana u četvrtak, 15. marta, u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova.

Biljana Alavanja svoj prvi roman “Marioneta” izdala je u junu 2017. godine. Srpska književnica završila je Učiteljski fakultet u Beogradu, na kome je i magistrirala 2011. godine. Radila je kao asistent na više predmeta, ali je napustila univerzitetsku karijeru i posvetila se pisanju.

Nikola Apostolović je jugoslovensko-srpski publicista i bivši sportista. Svoju karijeru započeo je kao mladi bokser gde je postao i Omladinski šampion Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) u teškoj kategoriji. Dobitnk je Oktobarske nagrade grada Beograda za književnost 1977. godine

Prema objašnjenju istoričara umetnosti Zorice Atića, Nikola Apostolović u romanu „Teškaš“ ogoljeno i bez patetike razvija film jednog života, vaja scene i slika ga rečima. Svojim literarnim kvalitetima ovaj roman, onima koji su ga čitali i i koji će ga čitati, jasno govori i da je viđen za top liste, pa i prevode na strane jezike.

image1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *