Prijava dece za upis u prvi razred

slika-djaci-prvaci

Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Kikinde poziva roditelje, odnosno staratelje, da prijave decu koja treba da krenu u prvi razred. U prvi razred školske 2018/2019. godine upisuju se deca koja do početka školske godine, odnosno do 1. septembra 2018. godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Obavezu prijavljivanja za upis za polazak u prvi razred imaju roditelji ili startelji dece rođene od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine. U prvi razred upisuju se i deca od šest do šest i po godina, nakon provere spremnosti za polazak u školu. Proveru spremnosti deteta vrši psiholog škole primenom standardnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije.

Prijave za upis u prvi razred vršiće se u osnovnim školama u selima, a u Kikidni u Uslužnom centru Gradske uprave, šalter broj 5, u periodu od 27. marta do 27. aprila 2018. godine, svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 časova.

Roditelji, odnosno staratelji prilikom prijavljivanja deteta treba da ponesu:

  • Fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete
  • Dokaz, odnosno uvrenje o zdravstvenom pregledu deteta
  • Ličnu kartu sa tačnom adresom stanovanja roditelja, odnosno staratelja kod kojeg dete stanuje

Nakon isteka predviđenog roka, od 30. aprila 2018. godine prijavljivanje dece sa područja grada vršiće se u Sekretarijatu za društvene delatnosti, Trg srpskih dobrovoljaca 12, kancelarija broj 17.

Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Osnovnim školama u selima dostavljeni su izvodi iz evidencije matičara, odnosno spisak dece iz evidencije predškolske ustanove, koja treba da se upišu u prvi razred, rođene od 1. marta 2011. do 28. februara 2012. godine.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti ili pozivom na broj telefona 0230/410-109.

Na osnovu člana 18, člana 20, člana 21. i člana 22. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja („Sl. Glasnik RS“, broj 88/2017) nadležni organ lokalne samouprave vodi evidenciju i obaveštava školu i roditelje o deci koja su stasala za upis i koja su upisana u školu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *