Grad Kikinda formira bazu visokoobrazovnog kadra

grbGrada

Grad Kikinda poziva apsolvente, kao i one koji su već završili državne fakultete, da se prijave i postanu deo baze visokoobrazovanog kadra. Formirnjem baze lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove u nadležnosti Grada imaće uvid u postojeći kadar prilikom potrage za novim zaposlenima.

Podaci iz baze koristiće se za povezivanje obrazovanih i talentovanih, a nezaposlenih  sugrađana sa potencijalnim poslodavcima, odnosno lokalnom samopuravom, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Kikinda.

Kako je navedeno u saopštenju, Grad Kikinda ovim pozivom želi da podrži visokoobrazovan kadar, koji će svoje teorijsko znanje i talenat moći da upotpuni praksom u rodnom gradu, pa samim tim da u njemu i ostane.

Pravo na prijavu imaju apsolventi i svršeni studenti fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su državljani Republike Srbije, imaju prebivalište na teritoriji grada Kikinde, apsolventi su na budžetu države, stekli su diplomu na visokoobrazovnoj ustanovi u proteklih pet godina, talentovani i nadareni studenti koji imaju prosečnu ocenu iznad 8,00.

Studenti i studentkinje koji ispunjavaju  uslove, potrebno je da dostave prijavu pisanu u slobodnoj formi sa kratkom biografijom, potvrdu fakulteta o upisu završne godine studija, potvrdu fakulteta o prosečnoj oceni tokom studiranja, studenti koji su završili fakultet treba da dostave kopiju diploma i potrebna je kopija lične karte.

Kompletna dokumentacija se predaje u Gradskoj upravi, Sekretarijat za društvene delatnosti, u kancelariji broj 19. Sve dodatne informacije  i objašnjenja  mogu  se dobiti  telefonskim pozivom na broj 0230/410-142, radnim danima u periodu od 9:00 do 14:00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *