CSU akreditovan za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnim samoupravama

phoca_thumb_l_m_dsc_0710-640x480

Centar za stručno usavršavanje (CSU) Kikinda dobio je Rešenje o akreditaciji pravnog lica za realizatora programa stručnog usavrašavanja zaposlenih u jednicama lokalne samouprave koje izdaje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Na osnovu javnog poziva za akreditaciju pravnih lica CSU Kikinda je dostavio potrebnu dokumentaciju i ispunio kriterijume i uslove za akreditaciju što je potvrdio Savet za stručno usavrašavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, a obrazloženi predlog je potpisao ministar Branko Ružić.

Prvobitni cilj Centra za stručno usavršavanje je usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, mada i ostali zaposleni koji imaju potrebu za nekim vidom stručnog usavršavanja mogli su da pronađu svoje mesto.

Regionalni centri za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uspostavljeni su kroz projekat Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra (Professional Development Project – PDP), zahvaljujući memorandumu o razumevanju, potpisanom 24. jula 2003. između vlada Švajcarske – Agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Republike Srbije – Ministarstva prosvete.

Kikindska Opština i Švajcarska agencija za razvoj (SDC) 9. septembra 2009. potpisale su ugovor o osnivanju ovog centra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *