Promocija knjige “Odsjaj svilenih niti” sutra u Kutlurnom centru

library-3185061_960_720-640x311

Promocija knjige “Odsjaj svilenih niti” autorke Vesne Đukanović biće održana sutra, 16. marta, u velikoj sali Kulturnog centra u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova.

Kako u pogovoru knjge navodi Andrea Beata Bicok, sva ta ravnica u kojoj niču likovi i događaji knjige “Odsjaj svilenih niti” ume da širi prostranstvom svojim nekakvu melanholiju i čemer, gorčinu onih skrajnutih, socijalno i materijalno marginalizovanih ljudi. Međutim, u svemu tome možemo pronaći neku plemenitost, možemo videti uzvišenost žrtve, ili pak potvrdu da je čovek samo nemoćno smrtno biće koje katkad ne nalazi puta iz tame i beznađa. Psihologizacija koja prati priče „Ko sam ja da sudim?“, „Uroci poleteše“, „Snove snivam“ neki su samo primeri koliko ova proza poučava životu, tome da je čovek jak kada to želi, slab kada sebi to dopusti, ali da sve što čini nije za osudu jer dubine naših bića mogu uvek sobom iznenaditi, kako dobrim, tako i lošim, piše Bicok.

“Odsjaj svilenih niti” je druga knjiga sugađanke Đukanović. Njena prva zbirka kratkih priča “Radost žute lubenice” nagrađena je književnim priznanjem “Čučukova knjiga” za 2016. godinu.

Vesna Đukanović rođena je u Kikindi 1963. godine. Školovala se na Pedagoškoj akademiji “Zora Krdžalić Zaga” u Kikindi, gde i danas živi. Po zanimanju je učiteljica. Piše kratke priče, eseje, lirsku prozu. Bavi se i oslikavanjem svile.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *