Džudo festival u Kikindi

DSC_0175

Više od 800 učenika iz škola širom Srbije, okupilo se danas u Sportskom centru „Jezero“ na Republičkom džudo takmičenju. Pravo učešća na turniru u Kikindi izborili su pobednici školskih, opštinskih i okružnih prvenstava.

-Ja dolazim iz Vinče i bila sam prva na školskom takmičenju. Do sada sam učestvovala na preko 30 klupskih prvenstava i morala sam posebnu vitrinu da obezbedim za svoje 23 medalje, a ovo mi je prvo učešće u ime škole, rekla je Jovana Grujić koja se svega tri i po godine bavi ovim sportom.
DSC_0182

Takmičari sa još više iskustva, pred sam događaj imali su, sasvim opravdano, neskromna očekivanja. –Do sada sam nastupao na više od 100 takmičenja i osvojio mnogo medalja, a džudo treniram od svoje pete godine. Prošle godine nisam ostvario zapažen rezultat na republičkom školskom takmičenju, ali ove godine imam visoka očekivanja jer sam jedini predstavnik svoje škole koja se nalazi na Čukarici. Mislim da ovde ima previše takmičara, ali to može da znači i da će druženje biti dobro, istakao je četrnaestogodišnji Mirko Popović iz Osnovne škole „Josif Pančić“ u Beogradu.
DSC_0190

Kikinda je ponovo dokazala da je grad sporta, a na mapi najznačajnijih džudo događaja zauzima zapaženo mesto.-Mi smo dokazali da prepoznajemo značaj školskog sporta i zato smo za ovu godinu opredelili dva miliona dinara za finansiranje programa iz ove oblasti, istakao je Milivoj Linjački, član gradskog Veća.

Organizatori takmičenja su Savez za školski sport Srbije, Džudo savez Srbije, kao i Grad Kikinda, a specijalni gost bio je trenerski stručnjak, Loik Korval. Kao takmičar, ovaj Francuz, osvajač je bronzane medalje na prvenstva sveta 2010. i zlatne medalje sa šampionata Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *