Intelektualni i psihološki razvoj dece u Dečijoj akademiji „BrainOBrain“

kid-1241817_960_720-640x479

Dečija akademija „BrainOBrain“ predstavlja program za intelektualni i psihološki razvoj dece, neguje logički način razmišljanja i učenja za decu uzrasta od 4 do 14 godina. Krajem prošle godine „BrainOBrain“ centar otvoren je i u Kikindi, a četvoro najmlađih sugrađana nedavno je učestvovalo i na Nacionalnom takmičenju, gde su ostvarila značajna priznanja.

CDA_0441Katarina Stojanović, portparol „BrainObrain“ Srbija, rekla je da su odlučili u Kikindi da otvore Centar kako bi širili sam program, ali i uspostavili dobru saradnju. Prema njenim rečima, nagradiće najbolje đake osnovnih škola, organizovaće seminar neurolingvističkog programiranja namenjen za vaspitno obrazovni kadar, a u planu je organizovanje jedne manifestacije. – Voleli bismo da u saradnji sa Gradskom upravom organizujemo jedan Dečiji festival, koji bi se tradicionalno održavao krajem avgusta. Deca su uvek na marginama svih mogućih problema koji su u svakodnevnom životu – objasnila je ona.

„BrainOBrain“ program temelji se na Abakusu, drevnoj azijskoj računaljki, neurolingvističkom programiranju i učenju pomoću vizuelnog, auditivnog i kinestetičkog kanala. Ovaj program razvija celokupni intelektualni potencijal deteta, povezuje obe strane mozga razvijajući koncentraciju i fokus, superiorne matematičke veštine, memoriju, logiku, analitičke sposobnosti, fotografsko pamćenje, tačnost, kreativnost i maštu, vođstvo, samodisciplinu, samopoštovanje i samopouzdanje.

CDA_0473Program „BrainOBrain“ nastao je pre više od 15 godina u Indiji, a sada je rasprostranjen u 37 zemalja, ima 925 franšiza i preko dva miliona dece u programu. U Srbiji funkcioniše već dve godine. Od kraja prošle godine deca imaju priliku da pohađaju ovaj program i u Kikindi.

Svi zainteresovani roditelji, koji žele da svoju decu upišu u Dečiju akademiju, mogu da se obrate Centru „BrainOBrain“ u Kikindi, nađu kontakt informacije na zvaničnom sajtu organizacije ili na fejsbuk profilima.

 

Foto: Čedomir Vujanić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *