Sajam zapošljavanja spojio poslodavce i nezaposlene

DSC_0279-640x360

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijali u Kikindi, nalazi se oko 4500 ljudi. Ovi sugrađani imali su danas priliku da na Sajmu zapošljavanja upoznaju poslodavce koji imaju potrebu za novim radnicima i predaju svoje biografije za pozicije koje su im najprivlačnije.
DSC_0266

Štandove Sajma obezbedila su 22 poslodavca koji su istakli konkurse za 500 radnih mesta. Najveće interesovanje, posetioci su pokazali za rad u firmi Gordon koja je članica Kalcedonija grupe ( Calzedonia ), a koja bi u Kikindi do kraja godine trebalo da zaposli 300 radnika. I iz Zopasa najavljuju proširenje kapaciteta u Kikindi, što iziskuje nove radne snage. Ipak, kao poslodavci, na Sajmu su najzastupljeniji bili mali i srednji preduzetnici.
DSC_0271

-Sajam zapošljavanja pokazao se kao korisna mera. Cilj je da nezaposlene i poslodavce dovedemo u neposrednu vezu kako bi se upoznali i predstavili. Mnogi nezaposleni mogu da predaju radne biografije većem broju poslodavaca jer mnoga preduzeća traže radnike za iste ili slične poslove. Istraživanje je pokazalo da je prošlogodišnji Sajam zadovoljio 77 odsto prijavljenih potreba poslodavaca, a nadamo se da će svaki sledeći biti još efikasniji, rekla je direktorica Nacionalne službe zapošljavanja, filijale u Kikindi, Jelena Mitrović.
DSC_0261

Čast da proglasi Sajam otvorenim, imao je član Gradskog veća, Miodrag Bulajić koji je primetio da je pre tri godine na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Kikindi, bilo 1280 ljudi više. Ove godine, najtraženiji su bili nekvalifikovani radnici i zanatlije, odnosno kadrovi sa srednjom stručnom spremom,  a za pojedine pozicije traženi su i hemijski i mašinski inženjeri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *