Ada: Uručene diplome polaznicima Kampa za mlade

Državni sekretar Biljana Popović Ivković i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić uručili su danas diplome polaznicima Kampa za mlade u Adi koje je organizovalo Udruženje građana „Duga“. Mimo teorijskih predavanja, oni su prošli i kratku obuku gašenja požara i rukovanja protivpožarnim aparatima, a policijski službenici su ih upoznali i sa svojim poslovima i ovlašćenjima, sa posebnim osvrtom na funkcionisanje lokalnih saveta za bezbednost, navodi se u saopštenju Policijske uprave Kikinda.

Obraćajući se prisutnima, državni sekretar Biljana Popović Ivković  istakla je da  će učesnicima kampa iz Ade, Sremske Mitrovice, Rume i Nove Crnje stečeno znanje  biti korisno u budućim ličnim i profesionalnim poduhvatima i  omogućiti da se više uključe u život svoje lokalne zajednice. -Kamp za mlade je jedan izuzetan primer saradnje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. Danas smo imali priliku da vidimo kako su mladi ljudi, njih dvadesetčetvoro, stekli neka nova znanja zahvaljujući obukama naših policijskih službenika i pripadnika Sektora za vanredne situacije, koja će moći da primene u svojim lokalnim samoupravama – rekla je Popović Ivković.

Tokom trajanja Kampa za mlade u Adi organizovano je niz edukativnih aktivnosti – pokazne vežbe, treninzi i obuke za učesnike kampa, navedeno je u saopštenju.